Избор на детски чевли

-

Добрите чевли се пространи и флексибилни.
За сите возрасти, потребно е посебно внимание при изборот на соодветна детска обувка, така што нозете да го следат нивниот природен развој и да придонесат за правилен развој на целото тело.

Добрите детски обувки ги имаат следниве карактеристики:

оптимален простор: стапалото на детето расте брзо, така што мора да се осигураме дека чевлите се доволно големи во предниот дел, така што прстите можат да се движат слободно. Препорачуваме чевлите да бидат доволно широки за да не го стиснат деликатното стапало на детето од страната.
флексибилност: и флексибилноста на ѓонот и флексибилноста на целиот горен дел од обувките се од големо значење, така што детето може да се движи слободно во секојдневните активности. Исто така е многу важно детските чевли да бидат изработени од природни материјали за да може ногата да дише.