Како да се изберат првите кондурчиња

-

Кеги има решение за вас 
Сигурно сте загрижени за првите кондурчиња за вашето дете, сте посетиле безброј продавници, сте ја провериле влошката, се прашувате дали тие треба да бидат кожа или не, внимателно го испитувате ѓонот, размислувате дали сте ги одбрале вистинските..
Еве еден поглед на најважните моменти во изборот на кондурчиња за вашето дете.
Кондурчињата мора да имаат соодветна големина за ногата на детето, мора да бидат лесни и удобни и во исто време да му овозможат на детето слобода на движење, благодарение на заоблената форма, флексибилни влошки и пред се на стимулативните делови што се наоѓаат на самата влошка.

Најважните 4 карактеистики на чевлите, за правилен развој на стапалата на децата се:

1. Слобода,
2. Удобност,
3. Флексибилност,
4. Стимулација

Ова е токму она што ги карактеризира Кеги кондурчињата и обезбедува максимална удобност на децата во растот односно проодувањето.
Сите Кеги кондурчиња обезбедуваат удобност, слобода, флексибилност и стимулативни мерки, во зависност од возраста.