Избор на детски чевли
Добрите чевли се пространи и флексибилни.


За сите возрасти, потребно е посебно внимание при изборот на соодветна детска обувка, така што нозете да го следат нивниот природен развој и да придонесат за правилен развој на целото тело.

Повеќе

Добрите детски обувки ги имаат следниве карактеристики:

оптимален простор: стапалото на детето расте брзо, така што мора да се осигураме дека чевлите се доволно големи во предниот дел, така што прстите можат да се движат слободно. Препорачуваме чевлите да бидат доволно широки за да не го стиснат деликатното стапало на детето од страната.
флексибилност: и флексибилноста на ѓонот и флексибилноста на целиот горен дел од обувките се од големо значење, така што детето може да се движи слободно во секојдневните активности. Исто така е многу важно детските чевли да бидат изработени од природни материјали за да може ногата да дише.

-

КЕГИ – детски чевли за сите прилики

Чевли за сите активности на децата.

Големиот опсег на Кеги модели одговара на сите возрасти на деца, како и на сите активности на децата.

Повеќе

Кеги нуди голем избор на детски модели за обувки за сите возрасти и сите активности.
Развивме широк спектар на детски чевли, изработени од квалитетни материјали, со цел да се овозможи правилен развој на стапалата во секој период од животот.
Со голем избор на модели се уверивме дека чекорот на секое дете станува здрав и безбеден.

-

Создадено специјално за деца

Сопствен оддел за развој

Нашиот оддел за развој постојано работи на подобрување на детските обувки што промовираат здрав и правилен развој на нозете на децата.

Повеќе

Природно е дека секој родител сака да му обезбеди на своето дете безбедност и удобност при откривање и освојување на светот – затоа Кеги е тука!
Повеќето бебиња  првите чекори ги прават помеѓу деветтиот и осумнаесеттиот месец. На рана возраст нивните нозе заслужуваат најголемо внимание, па затоа е исклучително важно какви чевли се избираат за првите чекори.
Детските чевли на Кеги овозможуваат здрав и правилен развој на малите нозе.
Грижата за нозете на децата е на прво место, што се потврдува со неколку децении искуство, знаење, сопствен развој и соработка со економијата.

-

Модерен дизајн
Во чекор со модните трендови

Нашите дизајнери ги следат светските модни трендови кои диктираат комбинации на различни материјали, бои и украси.

Повеќе

Свесни сме дека покрај удобноста, квалитетот на материјалите и соодветната форма, детските чевли мора да бидат со врвен дизајн и во согласност со тековните трендови.
Нашите дизајнери редовно ги следат светските модни трендови кои диктираат комбинации на различни материјали, бои и украси.

Широк избор на модели е достапен на полиците на Кеги кои ги задоволуваат вкусовите на децата и родителите.
Нашата понуда на детски обувки вклучува чевли за девојчиња и момчиња, чевли за први чекори, патики за рекреација, чевли за специјални настани, сандали, топлинки, како и чизми за снег и дожд.
Линиите за обувки на Кеги се погодни за сите возрасти, за сите активности и за сите сезони.

-

Посебен пристап
Професионален и пријателски продажен персонал

Посебен пристап се заснова на разбирање, помош и професионализам на нашиот продажен персонал, со кого искуството за купување и за детето и за родителите станува пријатно и едноставно.

Повеќе

Како да се изберат вистинските детски чевли е една од најчестите грижи на современите родители. И покрај широкиот опсег на достапни информации, на родителите им е тешко да одлучат кои чевли се најдобри за своето дете. Помалите деца не знаат како да објаснат и да кажат како се чувствуваат кога се облекуваат чевли и дали големината е соодветна, затоа што нивните нозе се помалку чувствителни на болката што се јавува кога чевлите се тесни и непријатни поради недоволно развиени нерви. 
Во продавниците на Кеги, нашиот продажен персонал е стручно обучен да работи и е подготвен да ги советува родителите да изберат модел и број на чевли што му одговараат најдобро на детето.
При изборот на соодветни чевли, потребно е да се земе предвид ширината на стапалата, бидејќи моделите се разликуваат, бидејќи нозете на нашите деца се различни и уникатни. Детето треба да носи чевли, да помине малку време во нив и да оди затоа што знаењето за големината на нозете на детето не е доволно за да ги избере вистинските чевли.
Посебен пристап се заснова на разбирањето, помошта и професионалноста на нашиот персонал за продажба, со кого искуството во купување станува пријатно и лесно и за детето и за родителите.
Свесни сме дека шопингот, особено со мали деца, може да биде предизвик за родителите, така што главната грижа на нашите продавачи е да им помогнеме на родителите да донесат важни одлуки.

-