Посебен пристап

-

Професионален и пријателски продажен персонал

Посебен пристап се заснова на разбирање, помош и професионализам на нашиот продажен персонал, со кого искуството за купување и за детето и за родителите станува пријатно и едноставно.
Како да се изберат вистинските детски чевли е една од најчестите грижи на современите родители. И покрај широкиот опсег на достапни информации, на родителите им е тешко да одлучат кои чевли се најдобри за своето дете. Помалите деца не знаат како да објаснат и да кажат како се чувствуваат кога се облекуваат чевли и дали големината е соодветна, затоа што нивните нозе се помалку чувствителни на болката што се јавува кога чевлите се тесни и непријатни поради недоволно развиени нерви. 
Во продавниците на Кеги, нашиот продажен персонал е стручно обучен да работи и е подготвен да ги советува родителите да изберат модел и број на чевли што му одговараат најдобро на детето.
При изборот на соодветни чевли, потребно е да се земе предвид ширината на стапалата, бидејќи моделите се разликуваат, бидејќи нозете на нашите деца се различни и уникатни. Детето треба да носи чевли, да помине малку време во нив и да оди затоа што знаењето за големината на нозете на детето не е доволно за да ги избере вистинските чевли.
Посебен пристап се заснова на разбирањето, помошта и професионалноста на нашиот персонал за продажба, со кого искуството во купување станува пријатно и лесно и за детето и за родителите.
Свесни сме дека шопингот, особено со мали деца, може да биде предизвик за родителите, така што главната грижа на нашите продавачи е да им помогнеме на родителите да донесат важни одлуки.